Workshop basisfotografie

Zou je meer controle willen hebben over de instellingen van je camera? Mis je soms scherpte in je foto’s? Of wil je meer dan de standaard kiekjes? Volg dan deze workshop basisfotografie en leer in één dag mooiere foto’s te maken.

Wanneer: Zondag 4 augustus 2019  (afgerond) / Zaterdag 10 augustus 2019 (afgerond) / Zaterdag 21 september 2019 (afgerond) / Zaterdag 19 oktober 2019 (3 plekken over)

Niveau: beginner Aantal Cursisten: minimaal 3, maximaal 4 Locatie:                            Rheden, Veluwezoom/Posbank Duur:                                10.00-16.00u Inbegrepen:                     Koffie/thee en lunch Meenemen:                      Camera (spiegelreflex of systeem), eventueel objectieven, pen en papier Prijs:                                 €75,00 p.p.                                         

Stuur alvast je mooiste foto op naar: sandergreftephotos@gmail.com

Wat kan je verwachten

  • Interactieve en “real-time” uitleg over de belichtingsdriehoek: sluitertijd, diafragma en iso.

  • Creatief omgaan met witbalans, scherptediepte en lange sluitertijden

  • Het toepassen van een aantal compositie-regels

  • Een enthousiaste outdoor en landschapsfotograaf (met portret ervaring) die ervaring heeft in het onderwijs

  • Een samenvattend naslagwerk (geplastificeerd A4)

Beschrijving

Tijdens deze eendaagse workshop ga je ‘s ochtends aan de slag met de basis principes van de fotografie: sluitertijd, diafragma, iso-waarden en witbalans. Je leert hoe het veranderen van deze instellingen jouw foto beïnvloedt. Daarnaast krijg je tips over compositie die je in staat brengen jouw foto naar een hoger niveau te tillen. Na de lunch ga je al het geleerde in de praktijk toepassen aan de hand van een aantal opdrachten. Hiervoor gaan we naar de Veluwezoom/Posbank. Dit gebied staat bekend om haar paarse heuvels tijdens de bloeiperiode (augustus) van de heide. Tevens bied dit gebied vele mogelijkheden om te experimenteren. De groep is klein waardoor ik deze middag iedereen de benodigde persoonlijke aandacht en tips kan geven.

Aan het eind van de dag ben je in staat om de juiste instellingen te vinden en te gebruiken om onder vrijwel alle omstandigheden een technisch goede foto te maken waarin jij je eigen creativiteit in kwijt kan.

Ben je geïnteresseerd en wil je deze cursus volgen? Geef je dan op door mij een onderstaand formulier in te vullen. Geef daar bij aan op welke dag je de cursus zou willen volgen.

Hopelijk tot snel en happy shooting!

 

Name *
Name

Over de fotograaf

Ik heb mij gespecialiseerd in landschapsfotografie, waarmee ik graag de landschappen van de wereld in beeld wil brengen en zo iedereen bewust te maken (voor zover dat nodig is) hoe mooi deze planeet is. Dit betekent niet dat ik de werkelijkheid wil weergeven! Ik wil graag mijn persoonlijke interpretatie of beleving erin verwerken, mijn “signatuur”. Tegenwoordig ben ik ook bezig met portret- en bruiloft reportages. Deze brede interesse geeft mij de benodigde kennis die ik graag met alle plezier en passie met jullie wil delen tijdens deze cursus. Ben je meer geïnteresseerd in een cursus/workshop landschapsfotografie, neem dan een kijkje bij mijn workshop weekend Zeeland.