Workshop Landschapsfotografie Zeeland

Dramatische luchten, woeste zee die inbeukt op golfbrekers of juist serene mist en rustig kabbelend water. Onder alle omstandigheden biedt deze 3-daagse fotoreis naar Zeeland en haar kust de perfecte mogelijkheden om je fotografische creativiteit te laten spreken en je portfolio van (zee)landschappen aan te vullen.

Wanneer: Vrijdag 6 maart t/m zondag 8 maart 2020 (4 plekken over).

Prijs: €495,00 p.p. (€95 aanbetaling) inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunch en vervoer op Zeeland                                                                 Aantal Cursisten: minimaal 4, maximaal 6 (beginnend/gevorderd)                                    Meenemen: Camera (spiegelreflex of systeem), objectieven, filters, statief, waterdichte schoenen/laarzen, goede (regen)kleding                    

Wat kan je verwachten

  • Bezoek verschillende locaties met de nodige flexibiliteit, rust en (verkennings)tijd

  • Persoonlijke begeleiding van twee enthousiaste en ervaren landschapsfotografen

  • Creatief omgaan met lijnen, structuren, standpunt en lange sluitertijden

  • 2 keer zonsondergang en -opkomst

  • Gebruik grijs/grijsverloop filters (geef door welke filtermaat je hebt: sandergreftephotos@gmail.com)

  • Eventueel fotobespreking en/of basisbewerking

Beschrijving

Tijdens deze 3-daagse fotoreis bezoek je verschillende locaties in Zeeland. De groep bestaat uit maximaal 6 personen en wordt begeleidt door 2 enthousiaste en prijswinnende landschapsfotografen. Dit garandeert een optimale en persoonlijke begeleiding. Julien Beyrath (Engelstalig) heeft een unieke kijk op de wereld en landschappen en weet altijd weer verrassende composities te vinden. Sander Grefte staat ook bekend om zijn zorgvuldige gekozen composities. Samen hebben ze meerdere (inter)nationale fotoreizen gemaakt en ze zijn dus perfect op elkaar ingespeeld. Essentieel voor hun succesvolle reizen is het hebben flexibiliteit en niet alles willen zien, maar juist rust en tijd nemen om je locatie te verkennen. Zo ook tijdens deze reis; afhankelijk van de weerscondities kiezen we de locaties uit waar je dan voldoende tijd en begeleiding krijgt. Wat doet het licht, de lucht, de beweging van de zee, maar ook de keuze qua standpunt van je camera, groothoek of telelens, het gebruik van polarisatie of grijs(verloop) filters zijn allemaal aspecten die je compositie beïnvloeden. Je krijgt ter plekke alle adviezen hierover die nodig zijn om die sfeervolle en aantrekkelijke foto te maken.  

Voorbeeld programma

Vrijdag

Om 14.00u verzamelen we ons bij het hotel waarna we inchecken. Rond 15.00 vertrekken we gezamenlijk naar de kust om daar onder het genot van een kopje koffie/thee en cake elkaar leren kennen en de locatie gaan verkennen. Ga je voor de weidse zeelandschappen of juist de palenrij. Deze informatie laten we bezinken tijdens het diner om vervolgens tijdens het gouden en/of blauwe uur die topplaat te maken. Afhankelijk van het weer is er een mogelijkheid voor astrofotografie met de nodige tips voor de meest optimale instellingen.

Zaterdag

Ruim voor zonsopkomst arriveren we op de locatie, bijvoorbeeld de Zeelandbrug. Deze locatie biedt vele mogelijkheden maar kost qua verkenning niet heel veel tijd. Na afloop van het gouden uurtje als iedereen klaar is gaan we weer terug naar het hotel om op te frissen en/of eventueel bij te slapen. of je gaat onder begeleiding aan de slag met de foto’s van de afgelopen twee dagen. Vanwege de flexibiliteit en afhankelijk van het weer bepalen we locatie voor de middag en één die geschikt is voor de zonsondergang. Tot de mogelijkheden behoren: de kust bij Westkapelle, Westenschouwen, Vlissingen, Zouteland, maar ook Rockanje of Neeltje Jans. Of gaan we naar het Grevelingenmeer. Ongeacht de locatie, je krijgt weer voldoende tijd om je locatie te leren kennen. Je krijgt ook weer veel tips en aanwijzingen om die mooie foto te maken. Met een heldere hemel behoort astrofotografie wederom tot de mogelijkheden of je gaat onder begeleiding aan de slag met de foto’s van de afgelopen twee dagen.

Zondag

Ruim voor zonsopkomst komen we aan op de locatie. We kiezen weer voor Zeelandbrug als de condities beter zijn of we gaan naar bijvoorbeeld het houten havenhoofd bij Den Osse. Na afloop van het gouden uur keren we weer terug naar het hotel om op te frissen. Na het uitchecken is er nog een mogelijkheid om met eigen vervoer naar de laatste locatie te gaan. Na de lunch is de fotoreis afgelopen en heb je de keus om zelf terug te gaan naar één van de locaties of een nieuwe locatie te verkennen.

De reis is exclusief

·         Vervoer naar Zeeland

·         Reis- en annuleringsverzekering

·         Twee diners

·         Overige kosten voor maaltijden en/of drinken naast ontbijt en lunch

·         Persoonlijke uitgaven

Ervaring

Deze workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Je bezit een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera en het liefst ook een statief. Veel ervaring is niet nodig maar ISO-waarden, diafragma, sluitertijd en witbalans zijn bekende begrippen en weet je makkelijk te wijzigen. We raden aan om filters (ND, grijsverloop, polarisatie) mee te nemen, want er zijn een beperkt aantal verschillende filters beschikbaar. Wil je graag gebruik maken van onze filters laat dat vooraf weten en geef door welk filterformaat je objectief heeft.

Ben je geïnteresseerd en wil je deze cursus volgen? Geef je dan op door mij een onderstaand formulier in te vullen. Je krijgt dan z.s.m. een bevestiging en een factuur voor een aanbetaling van €95. Voor het resterende bedrag krijg je 2 weken van te voren een factuur.

Hopelijk tot snel en happy shooting!

Name *
Name